15% korting op 3 films tijdens World Cinema Amsterdam

Films van over de hele wereld die je ogen openen en je blik verruimen. Ze zijn ieder jaar te zien tijdens het wereldfilmfestival World Cinema Amsterdam, dit jaar van 16 tot en met 25 augustus. Speciaal voor lezers van dit blog geven we korting op drie films.

Het World Cinema Amsterdam is een festival gewijd aan de vele mooie en interessante films uit onder andere Latijns-Amerika, Azië en Afrika.

Met dit jaar een speciaal focusprogramma gericht op de Cubaanse film. Daarnaast is er een competitieprogramma, zijn er speciale screenings, panel talks en gratis openluchtfilms op verschillende locaties.

Korting met #seethechange

Traditiegetrouw zijn er ook vele regisseurs aanwezig. De films zijn te bekijken op bekende culturele hotspots in Amsterdam zoals Rialto, De Balie en het Openluchttheater in het Vondelpark.

De lezers van dit blog kunnen met de code “#seethechange” met 15% korting naar de onderstaande films, die speciaal voor ons zijn geselecteerd door World Cinema Amsterdad.

 

1. La Soledad

Jorge Thielen Armand | Venezuala | 2018 | 89′ | Spaans | Engels ondertiteld | Nederlandse Première

Het gaat niet goed met Venezuela: er is aan alles gebrek, de schappen in de winkels zijn leeg. Debuterend regisseur Jorge Thielen Armand verbeeldt deze misère op een wel heel opmerkelijke wijze door sociaal drama te koppelen aan een welhaast Victoriaans spookverhaal. Bijna alles is echt gebeurd, alle acteurs, inclusief Thielen Armand zelf, spelen zichzelf. Dit debuut bleef niet onopgemerkt: de film won tien internationale filmprijzen.

Ergens in hoofdstad Caracas staat een oude, vervallen villa, die op de nominatie staat gesloopt te worden. José woont er, samen met zijn vrouw en dochter. En ook grootmoeder Rosina woont er; ooit was zij de dienstmeid van de vroegere eigenaren, die al decennia geleden het huis hebben verlaten. Het valt José zwaar om voor zijn gezin te zorgen, want er is nergens iets te eten te krijgen. Een gerucht wil dat ergens in de villa een schat is verstopt… een vervloekte schat. Gewapend met een metaaldetector gaat José op zoek.

Vertoningen

> Bestel direct voor ma. 20 augustus 19.00 uur – Rialto*
> Bestel direct voor di. 21 augustus 19.00 uur – De Balie*
> Bestel direct voor wo. 22 augustus 19.00 uur – Rialto*

Bij al deze vertoningen is een regisseur aanwezig voor een Q&A.

*De kortingscode ‘#seethechange’ kun je invullen nadat je bent ingelogd.

2. AdoleCe

Daiyan Noa | Cuba | 2018 | 60′ | Spaans | Engels ondertiteld

Toen de Cubaanse Cecilia naar de middelbare school ging, kreeg ze van haar vader een klein filmcameraatje. Daarmee kon ze belangrijke dingen vastleggen, zodat ze zich deze zou blijven herinneren. Debuterend regisseur Daiyan Noa en producent Claudia Expósito García gebruikten o.m. deze beelden om een antwoord te vinden op de vraag hoe het is om op te groeien in Cuba, hoe het is om er naar school te gaan. Cecilia is hun (stief)dochter.

De film beslaat acht jaar uit het (school)leven van Cecilia – van het laatste jaar van de lagere school tot en met het eindexamenjaar op de middelbare school. Daarna zien we, ze is dan inmiddels 17, hoe ze zich voorbereidt op het toelatingsexamen voor de universiteit. AdoleCe geeft een waarachtig beeld van het Cubaanse onderwijs, maar vertelt ook het universele verhaal van een opgroeiend en puberend meisje vol dromen en onzekerheden.

Vertoningen

> Bestel direct voor za. 18 augustus 19.30 uur – Rialto*
> Bestel direct voor vr. 24 augusts 19.30 uur – Rialto*

Bij beide vertoningen is de regisseur aanwezig voor een Q&A.

*De kortingscode ‘#seethechange’ kun je invullen nadat je bent ingelogd.

3. Liquid Truth

Caroline Jabor | Brazilië | 2017 | 87′ | Portugees | Engels ondertiteld | Nederlandse Première

Hij lijkt zo weggelopen uit Baywatch, de goedgebouwde en populaire zweminstructeur Rubens, die in een klein Braziliaans stadje enthousiast en met veel inzet zijn leerlingen in het zwembad begeleidt. Een high-five, een arm om de schouder, Rubens heeft een hands-on-aanpak bij het motiveren van zijn pupillen. Zijn collega-instructeurs kennen echter ook een andere kant van hem; zo maakt hij er geen geheim van graag naar foto’s op social media te kijken van schaars geklede jonge meisjes. Op een dag beschuldigt zijn leerling Alex hem van onfatsoenlijk gedrag. Zolang er geen duidelijk bewijs is, wacht Rubens’ chef met het inschakelen van de autoriteiten, maar de moeder van de jongen laat de boel escaleren door Rubens publiekelijk via Facebook en Instagram aan de schandpaal te nagelen.

Regisseur Carolina Jabor behandelt heel genuanceerd twee heikele kwesties: de delicate omgang tussen leraar en leerling, en de invloed die social media hebben op ons moreel kompas. Het leverde haar tot dusverre vier filmprijzen op.

De populaire Braziliaanse zwemleraar Rubens wordt op een dag door zijn leerling Alex beschuldigd van ongepast gedrag. Diens moeder wacht het onderzoek niet af en besluit Rubens via social media aan de schandpaal te nagelen. Dat heeft verstrekkende consequenties.

Vertoningen

> Bestel direct voor wo. 22 augustus 19.15 uur – Rialto*
> Bestel direct voor wo. 22 augustus 21.30 uur – De Balie*
> Bestel direct voor do. 23 augustus 21.40 uur – Rialto*

Bij al deze vertoningen is een regisseur aanwezig voor een Q&A. Deze film is ook gratis te zien op vr. 24 augustus 21.30 uur op het Marie Heinekenplein.

*De kortingscode ‘#seethechange’ kun je invullen nadat je bent ingelogd.

Wil je vaker korting ontvangen op producten waarmee je iets positiefs in beweging zet?

> Abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Doe mee

Join the Change

Help ons met je ideeën, dan zetten we samen de verandering in gang.

Doe mee

Om te reageren dient u ingelogd te zijn. Inloggen of registreren.