4 restaurants waar je duurzaam uit eten kunt

De koude en donkere herfst- en wintermaanden staan weer voor de deur. Traditioneel de tijd waarin restaurants verse oogsten voorschotelen en mensen uitgebreid tafelen. De laatste jaren kan dat steeds vaker op plekken met speciale aandacht voor mens, milieu en dier. Wij schotelen jou vier restaurants voor waar je duurzaam uit eten kunt gaan.

1. Spirit

Door bij Spirit te eten ga je voedselverspilling en overmatige vleesconsumptie tegen. Dit restaurant serveert namelijk een vegetarisch buffet en je betaalt alleen voor de hoeveelheid voedsel die je opschept. Daarnaast werkt Spirit alleen met 100% biologisch gecertificeerde ingrediënten.

Waar vind je Spirit?

Spirit restaurant - Amsterdam en Rotterdam

 

2. Il Sogno

Italië. Misschien ben je er afgelopen zomer nog geweest. En natuurlijk verlang je dan terug naar die heerlijke keuken.

Bij Il Sogno kun je dit herbeleven (hoewel natuurlijk niks echt in de buurt komt van the real thing). Deze kruising tussen winkel en restaurant verkoopt zo veel mogelijk dagverse Italiaanse producten, zoals wijn, olijfolie, steenoven gebakken pizza’s en versgebakken focaccia’s. Zonder toevoegingen, waar mogelijk biologisch.

Waar vind je Il Sogno?

Il Sogno - duurzaam Italiaans restaurant

 

3. BRET

Een horecapaviljoen, opgebouwd uit rode zeecontainers en andere hergebruikte materialen. Dat is BRET. Een opvallende verschijning tussen de wat saaie en grijze omgeving van Station Sloterdijk. Dit paviljoen serveert gezond eten, gemaakt van pure en lokale ingrediënten.

Waar vind je BRET?

BRET Bar - Station Sloterdijk

 

4. Vuurtoreneiland

Eten op een eiland in een verlaten fort of transparante glazen kas met zicht op Amsterdams’ enige vuurtoren.

Dat kan op Vuurtoreneiland. Een uniek stukje natuur aan de rand van Amsterdam. Met een wekelijks wisselend viergangenmenu met regionale producten, ambachtelijke technieken en open vuur.

Waar vind je Vuurtoreneiland?

Op Vuurtoreneiland. Als je een ticket hebt bemachtigd, word je met hier met de boot heengebracht. De boot vertrekt vanaf de kade tegenover het Lloyd Hotel aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam.

Vuurtoreneiland - duurzaam restaurant

Doe mee

Join the Change

Help ons met je ideeën, dan zetten we samen de verandering in gang.

Doe mee

Reacties

4 tips voor het geven van duurzame sint- en kerstcadeaus | Triodos Bank 1 jaar geleden

[…] > 4 restaurants waar je duurzaam uit eten kunt […]

Hier kun jij bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling | Triodos Bank 1 jaar geleden

[…] Meer weten? > Lees het artikel ‘Vier restaurants waar je duurzaam uit eten kunt gaan’ […]

Jolanda Santbergen 6 maanden geleden

Zou leuk zijn als de tips iets minder Randstedelijk zouden zijn! Ook buiten de Ranstad zijn er duurzame eettentjes toch?

Jenny van der Steeg 5 maanden geleden

In het Oosten van het land wonen de mensen die het meest de overgang naar minder vlees eten maken. Zou daar niet wat restaurants/ eetcafes te vinden zijn die veel groentes en weinig tot geen vlees op het menu hebben?

Reageer op "4 restaurants waar je duurzaam uit eten kunt"

Voer uw naam in

Please enter a comment

Door mijn reactie toe te voegen, ga ik akkoord met het opslaan van mijn e-mailadres, naam en IP nummer. Dit is nodig om misbruik van deze functionaliteit te voorkomen. Alleen de opgegeven naam zal bij de reactie worden weergegeven. Triodos Bank gebruikt deze gegevens niet voor andere doeleinden. Lees meer over uw rechten en onze plichten met betrekking tot uw gegevens in ons privacy statement link naar https://www.triodos.nl/privacy-statement.