7 Amsterdamse ‘do good’-terrassen waar je deze zomer gezien wilt worden

Bij lekker weer is er in Amsterdam keuze in overvloed aan terrassen om wat te eten of drinken. Maar heb je bij jouw keuze voor een terras wel eens gedacht aan het verhaal achter het terras? En dat je, door ergens te eten of te drinken, kan bijdragen aan een positieve verandering? Bij deze zeven ondernemingen kan dat.

1. Café de Ceuvel

Het wereldvoedselsysteem is één van de grootste oorzaken van klimaatverandering. Café de Ceuvel wil met het eten of dranken dat je bij hun bestelt ervoor zorgen dat de wereld een beetje mooier wordt. En dat gaat verder dan een labeltje waar ‘biologisch’ op staat.

> Lees meer over Café de Ceuvel op ons blog De Kleur van Geld

2. BRET

Het treinstation Amsterdam Sloterdijk stond altijd te boek als saai en grijs. Toch komt daar langzaam verandering in. Het horecapaviljoen BRET draagt daar aan bij. Dit paviljoen is gemaakt met hergebruikte materialen en biedt gezond eten gemaakt van lokale ingrediënten.

3. Mediamatic

Op hun Biotoop in het hart van Amsterdam brengt Mediamatic duurzame verbindingen tot stand tussen kunstenaars, buurtbewoners, studenten en bezoekers. Bij Mediamatic zijn lezingen, tentoonstellingen en workshops te bezoeken over geur, bio-materialen, urine, fermentatie, gezondheid en meer.

4. EYE

Wie vanaf Centraal Station Amsterdam een blik werpt over ’t IJ ziet meteen het iconische gebouw van EYE. Een plek waar je in eerste instantie heen gaat voor de film en filmische tentoonstellingen, maar waar je ook met prachtig uitzicht over het IJ kunt eten of drinken.

> Lees meer over EYE op ons blog De Kleur van Geld

5. Volkshotel

Op het dak van dit voormalige Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat vind je een restaurant met geweldig uitzicht. In Volkshotel komen Amsterdammers en reizigers samen om te eten, drinken, werken en feesten. Laagdrempelig en voor een eerlijke prijs.

> Lees meer over Volkshotel op ons blog De Kleur van Geld

6. De Ridammerhoeve

Nét buiten Amsterdam, in het Amsterdamse Bos, vind je de Ridammerhoeve. De ondernemers achter deze biologisch-dynamische geitenboerderij willen mensen weer bewust maken van de oorsprong van hun voedsel. Naast de lunchroom vind je hier een kaasmakerij, kinderboerderij/speeltuin, pluimveehouderij en een boerderijwinkel.

7. De Balie

Hou je van een flinke discussie tijdens het eten of drinken? Dan zit je hier goed. De Balie brengt kunst en cultuur in contact met de actualiteit, maatschappelijk debat en politiek. Dit politiek en cultureel podium is gevestigd aan het Leidseplein in een voormalig gerechtsgebouw.

> Lees meer over De Balie op ons blog De Kleur van Geld

Doe mee

Join the Change

Help ons met je ideeën, dan zetten we samen de verandering in gang.

Doe mee

Reacties

Valuing community impact with more than money | The Museum of the Future | Museums and culture in times of social and technological change 2 jaar geleden

[…] money with entrepreneurs and businesses who have social impact. For instance, it helps you find a fantastic summer spot in Amsterdam to have a ‘good’ drink, or where to buy clothes that make a […]

Reageer op "7 Amsterdamse ‘do good’-terrassen waar je deze zomer gezien wilt worden"

Voer uw naam in

Please enter a comment

Door mijn reactie toe te voegen, ga ik akkoord met het opslaan van mijn e-mailadres, naam en IP nummer. Dit is nodig om misbruik van deze functionaliteit te voorkomen. Alleen de opgegeven naam zal bij de reactie worden weergegeven. Triodos Bank gebruikt deze gegevens niet voor andere doeleinden. Lees meer over uw rechten en onze plichten met betrekking tot uw gegevens in ons privacy statement link naar https://www.triodos.nl/privacy-statement.