Bij deze (online) winkels koop je duurzame en eerlijke mode

Wil jij graag (vaker) eerlijk en duurzaam geproduceerde mode kopen, maar weet je niet waar? Bij deze acht winkels kun je duurzame en eerlijke mode kopen.

1. Van schoenen tot cosmetica bij Charlie + Mary

Charlie + Mary hebben een webshop en eerlijke conceptstore in Amsterdam, hartje Pijp. Hier vind je jonge internationaal georiënteerde modelabels voor mannen en vrouwen die op eerlijke wijze en van duurzame materialen zijn geproduceerd. Daarnaast vind je er accessoires, boeken, cosmetica, schoenen en zelfs de kunst aan de muur kan worden ingepakt.

Charlotte van Waes en Marieke Vinck van Charlie + Mary

Meer over Charlie + Mary:

> Lees het artikel ‘Hoe duurzame kleding een verhaal vertelt’ op De Kleur van Geld
> Ga naar de webshop van Charlie + Mary

2. Spijkerstof van Kuyichi

Kuyichi is een duurzaam en eerlijk jeansmerk. Directeur Peter Schuitema: “Naast jeans willen we alle basiskledingstukken gaan aanbieden, misschien ook ondergoed en sokken. En kinderjeans; die zijn nu nog bijna nergens duurzaam te krijgen.”

Meer over Kuyichi:

> Ga naar de webshop van Kuyichi

3. Tijdloze mode van Sukha

Bij dit kleine warenhuis – op steenworp afstand van het Centraal Station Amsterdam – vind je zeer uiteenlopende, handgemaakte producten van eigen label. Deze producten worden gemaakt van natuurlijke materialen als hout, wol, linnen, katoen, Lokta en kasjmier. Sukha richt zich op tijdloze ontwerpen gemaakt van uitstekende kwaliteit. Zo gaat bijvoorbeeld de kleding lang mee en is het daarom niet nodig om de collectie ieder seizoen te wijzigen.

Meer over Sukha:

> Lees het artikel ‘Slingers met liefde’ op De Kleur van Geld
> Ga naar de webshop van Sukha

4. Handgemaakte tassen van Atelier de l’Armée

Atelier de l’Armée maakt handgemaakte tassen, lederwaren en vintage kleding voor heren. De producten zijn zo gemaakt dat ze lang mee gaan.

Tas van Atelier de l'Armée

Meer over Atelier de l’Armée:

> Ga naar de webshop van Atelier de l’Armée

5. Uitgebreide vrouwencollectie bij Miss Green

Miss Green is in 2008 opgericht door Maaike Groen als webshop voor kleding. In deze periode was duurzaam ondernemen nog niet vanzelfsprekend, maar voor Groen wel. Inmiddels is Miss Green een volwaardig modelabel met een eerlijke en uitgebreide vrouwencollectie. Volgens henzelf gaat het om “elegante jurkjes, hippe broeken, mooie tops en warme knitwear”.

Meer over Miss Green:

> Lees het artikel ‘ Hoe Miss Green van één jurkje uitgroeide tot duurzaam fashionlabel’
> Ga naar de webshop van Miss Green

6. Brillen van gerecycled plastic bij Dick Moby

Dick Moby maakt duurzame brillen en zonnebrillen. De brillen worden handgemaakt in Italië en zijn van biologisch afbreekbaar plastic en gerecycled plastic. De brillen worden in 250 winkels verkocht, verspreid over twintig landen.

Zonnebril van Dick Moby

Meer over Dick Moby:

> Lees ‘Hoe Dick Moby plastic afval bestrijdt met brillen’
> Ga naar de webshop van Dick Moby

7. Broeken te huur bij MUD Jeans

MUD Jeans werkt volgens de principes van circulaire economie. De nieuwe broeken zijn gemaakt van biologische katoen en gerecyclede MUD Jeans. Je kunt de broeken niet alleen kopen, maar ook leasen. MUD Jeans gelooft in gebruik in plaats van bezit. Zo kan de consument altijd met de tijd mee, met minimale impact op het milieu.

Meer over MUD Jeans:

> Lees het artikel ‘Waarom MUD Jeans spijkerbroeken verhuurt’
> Ga naar de webshop van MUD Jeans

8. Het vegetarische en veganistische Vega-Life

Wanneer Alex Blanker in 1997 met erg veel moeite een bestelling bij Vegetarian Shoes deed, vond hij dat vegetarische en veganistische producten bestellen voor Nederlanders een stuk makkelijker moest kunnen. Daarom begon hij in 1998 de website Vega-Life, een postorderbedrijf vanuit zijn slaapkamer, voor alternatieven voor producten die vaak geproduceerd worden met dierenleed.

Meer over Vega-Life:

> Ga naar de webshop van Vega-Life

#DSFW – Week van de duurzame kleding

In het kader van de Dutch Sustainable Fashion Week (5 tot en met 14 oktober) geven wij op onze blogs (buythechange.nl, dekleurvangeld.nl) en via onze sociale media-kanalen speciale aandacht aan ondernemers die zich inzetten voor een duurzame en eerlijke kledingindustrie.

> Bekijk onze artikelen over duurzame kleding op dekleurvangeld.nl

Wil je meer van dit soort artikelen ontvangen?

> Meld je aan voor de Mail Updates van Buy the Change

Reacties

5 duurzame voornemens die écht effect hebben | Triodos Bank 3 jaar geleden

[…] > Of lees het artikel Bij deze (online) winkels koop je duurzame en eerlijke mode […]

4 tips voor het geven van duurzame sint- en kerstcadeaus | Triodos Bank 3 jaar geleden

[…] > Bij deze (online) winkels koop je duurzame en eerlijke mode […]

Ik heb 'm zelf ook: "Heb je dat jasje nou alweer aan?" | Triodos Bank 2 jaar geleden

[…] > Lees ook ‘Bij deze (online) winkels koop je duurzame en eerlijke mode’ […]

Reageer op "Bij deze (online) winkels koop je duurzame en eerlijke mode"

Voer uw naam in

Please enter a comment

Door mijn reactie toe te voegen, ga ik akkoord met het opslaan van mijn e-mailadres, naam en IP nummer. Dit is nodig om misbruik van deze functionaliteit te voorkomen. Alleen de opgegeven naam zal bij de reactie worden weergegeven. Triodos Bank gebruikt deze gegevens niet voor andere doeleinden. Lees meer over uw rechten en onze plichten met betrekking tot uw gegevens in ons privacy statement link naar https://www.triodos.nl/privacy-statement.