Ik heb ‘m zelf ook: “Ruikt lekker toch”

Iedere duurzame ondernemer heeft onder zijn eigen producten wel een favoriet. Een product waarvan hij zomaar zou kunnen zeggen: “Ik heb ‘m zelf ook” Dit keer een kapper en schoonheidsspecialist over zijn ecologische anti-stress-douchegel.

Erwin van den Heuvel is samen met Belinda Dijkstra eigenaar van kapperszaak en schoonheidssalon iinn Sustainable Beauty. Ze werken met uitsluitend ecologische producten. Allemaal ook te koop. We vroegen hem: wat gebruik je zelf graag?

Erwin van den Heuvel - iinn sustainable beauty

“Ik heb vanochtend nog gedoucht met Stress-fix van Aveda. Om even tot rust te komen voor dit interview, want dat is toch wel spannend. Er zit biologische lavendel in. Ruikt lekker toch? De geur is belangrijk, dus ik laat klanten altijd eerst even ruiken. Door het aroma en doordat-ie vrij romig is, verzorgt het fijn je huid. Die wordt lekker zacht onder de douche. Je kan er echt even mee tot zen komen. Vandaar dat het Stress-fix heet. Stress, daar hebben we allemaal weleens last van.

Aveda komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en is geïnspireerd op ayurveda – een Indiase traditionele geneeswijze. De ingrediënten worden altijd biologisch verbouwd. En het bedrijf houdt zich ook met de wereld bezig:  met kerst laat Aveda bijvoorbeeld het inpakpapier maken door papiermakers in Nepal. En eens per jaar is het Earth Month, dan verkopen ze kaarsen en gaat de opbrengst volledig naar schoon drinkwater wereldwijd.

Dat alle ingrediënten biologisch zijn, past goed bij iinn Sustainable Beauty. Wij vinden het belangrijk dat als we iemands buitenkant verzorgen, we dat met verantwoorde producten doen. Je let toch ook op je voeding? Waarom dan niet op wat je op je huid smeert?”

Meer weten over iinn Sustainable Beauty?

> Lees het artikel ‘Hoe je ook duurzaam naar de kapper gaat’

> Bekijk waar je iinn Sustainable Beauty vindt

Tekst: Leonie Hosselet
Fotografie: Pieter van den Boogert

Doe mee

Join the Change

Help ons met je ideeën, dan zetten we samen de verandering in gang.

Doe mee

Reageer op "Ik heb ‘m zelf ook: “Ruikt lekker toch”"

Voer uw naam in

Please enter a comment

Door mijn reactie toe te voegen, ga ik akkoord met het opslaan van mijn e-mailadres, naam en IP nummer. Dit is nodig om misbruik van deze functionaliteit te voorkomen. Alleen de opgegeven naam zal bij de reactie worden weergegeven. Triodos Bank gebruikt deze gegevens niet voor andere doeleinden. Lees meer over uw rechten en onze plichten met betrekking tot uw gegevens in ons privacy statement link naar https://www.triodos.nl/privacy-statement.