Nog geen plannen dit weekend? Dit zijn 3 écht goede dingen om te doen

Heb jij nog een lege (of half lege) agenda voor dit weekend? En lijkt het je leuk om iets te doen met wat meer diepgang? Wij hebben drie evenementen bij Buy the Change-locaties voor je op ’n rij gezet.

1. Aquaponics workshop bij De Ceuvel

Metabolic Lab en Mediamatic organiseren op zaterdag én zondag een aquaponicsworkshop op De Ceuvel. Je leert over de werking en het nut van dit duurzame urban farming-systeem dat de teelt van groenten en vis combineert. Ook ga je zelf aan de slag om een aquaponicssysteem te bouwen. De workshops worden gegeven door Saro van Cleynenbreugel die al meer dan vijf jaar ervaring heeft in het bouwen en onderhouden van aquaponics bij Mediamatic.

> Lees meer over deze workshop

2. ‘Guess Who’s Coming to Dinner Too?’ in WOW Amsterdam

In dit hostel kun je ook als niet-toerist prima tijd doorbrengen. Want deze voormalige technische school in de Kolenkitbuurt, organiseert regelmatig exposities en projecten voor wijkbewoners en Amsterdammers.

Zo loopt op dit moment het community art-project ‘Guess Who’s Coming to Dinner Too?’. Een project van kunstenaar en cultureel activist Patricia Kaersenhout, in samenwerking met het Amsterdams Grafisch Atelier, Het GildeLab en WOW Amsterdam.

Kaersenhout (1966) levert met dit project een artistieke kritiek op het werk ‘The Dinner Party’ (1979) van feministisch beeldend kunstenaar Judy Chicago, waarin sterke vrouwen worden gevierd maar waarin niet-blanke vrouwen ondervertegenwoordigd zijn.

> Lees meer over Guess Who’s Coming to Dinner Too

3. World Cinema Amsterdam in De Balie: The Wound (met Q&A)

Als het weekend bijna ten einde is, kun je altijd nog naar The Wound. Zondagavond vertoont De Balie deze film en is er een Q&A met de Zuid-Afrikaanse regisseur John Trengove. The Wound draait om het volgende gedachte-experiment: stel dat homoseksualiteit een virus is dat het patriarchale organisme binnendringt – hoe reageert dat organisme dan? Een idee dat aansluit op de manier waarop veel Afrikaanse leiders tegen dit thema aankijken.

Deze film wordt vertoond als onderdeel van World Cinema Amsterdam, dat dit jaar in het teken staat van de Afrikaanse film. Eerder gaven wij korting weg voor dit festival waarbij het traditionele, stereotiepe beeld van Afrika regelmatig wordt doorbroken.

> Lees meer over The Wound in De Balie

Doe mee

Join the Change

Help ons met je ideeën, dan zetten we samen de verandering in gang.

Doe mee

Om te reageren dient u ingelogd te zijn. Inloggen of registreren.